Blogs

Het onderhouden van je elektrische nagelvijl is net zo belangrijk als het onderhouden van prachtige nagels. Of je nu een nagelstyliste bent of jouw elektrische nagelvijl thuis gebruikt, als je weet hoe je deze op de juiste manier moet onderhouden, kan je ervoor zorgen dat je de beste prestaties en efficiëntie uit jouw apparatuur haalt. Het onderhoud van een elektrische nagelvijl is niet zo moeilijk. We zullen enkele tips & trucs met je delen om het onderhoud van je elektrische nagelfrees gemakkelijk te maken.

Onderhoudstips voor elektrische nagelvijlen

Do's & Don'ts van nagelfrees onderhoud:

Don't:

  • Het is niet nodig om smeermiddelen op je freesmachine te gebruiken. Doorgaans zijn nagelfrezen gebouwd met zelfsmerende lagers. Extra olie kan te veel warmte genereren, waardoor de machine kan verslijten en oververhit kan raken.
  • Dompel het handstuk van de elektrische nagelfrees nooit in een ontsmettingsmiddel. Als je dit wel doet, wordt de interieurmotor beschadigd, waardoor deze defect raakt.
  • Schakel je elektrische nagelvijl niet in de andere richting terwijl deze nog aan het draaien is. Schakel het altijd uit voordat je van draairichting verandert om schade te voorkomen.

Do:

  • Gebruik een fijne doek, microvezel en zachte borstels om stof en vuil uit kleine spleten in je apparaat te verwijderen. Zorg er bij het afvegen met een vochtige doek altijd voor dat je freesmachine is losgekoppeld.
  • Houd je apparaat voorzichtig en stabiel vast zonder het handvat te buigen. Houd bij in welke hoek het snoer van de boor zit.
  • Haal de freesbit altijd uit je freespen als je klaar bent.
  • Zorg ervoor dat je bits precies zijn geïnstalleerd om te voorkomen dat de het losraakt.

Routinecontroles van elektriciens

Een van de belangrijkste onderdelen van het onderhoud van je nagelfrees is dat je deze jaarlijks laat controleren door een professionele elektricien. Hoewel je freesmachine aan de buitenkant misschien in orde lijkt, kunnen de elektrische onderdelen binnenin los, luidruchtig en vuil worden. Wacht nooit tot er een probleem optreedt voordat je jouw elektrische nagelfrees voor controle naar een elektricien brengt.

Bij een routinecontrole van de nagelfrees wordt het handstuk verwijderd en aan de binnenkant gereinigd. Stof en gevijlde nagelresten hopen zich op in de machine, waardoor deze slecht kan werken en vreemde geluiden kan maken. Als er onderdelen moeten worden vervangen, wordt je hiervan op de hoogte gesteld en krijg je een prijsopgave voor de reparatie.

Hoe maak je je freesmachine schoon?

Het schoonmaken van je elektrische nagelvijl moet na elk gebruik worden gedaan. Vuil en stof verzamelen zich gemakkelijk in de spleten van de freespen en freesmachine, wat de prestaties kan belemmeren als de ophoping te veel wordt. De beste manier om je freesmachine te reinigen is met een fijne doek of een kleine, zachte borstel. Je kunt ook lucht gebruiken om de kleine deeltjes na elk gebruik weg te blazen. *Vergeet niet om je apparaat uit het stopcontact te halen voordat je het schoonmaakt om schade te voorkomen.

----------------------------------------------------

Neem gerust contact op voor vragen: info@naerapro.com