Garantie- en retourbeleid

Garantie- en retourbeleid

Bij Naera Pro begrijpen we dat jouw werk als nagelartiest van het grootste belang is, en we zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat je altijd kunt blijven werken met de hoogwaardige elektrische nagelfrezen die je bij ons hebt aangeschaft. Daarom bieden we een uitgebreide garantie en een soepel retourbeleid aan.

Onze Garantie in een Notendop

  • Snelle Vervanging: Als je nagelfrees defect raakt, sturen we je direct een vervangend apparaat voordat je het defecte apparaat naar ons hebt teruggestuurd. Zo hoef je geen klanten af te zeggen en loop je geen inkomsten mis.

  • Inspectie bij Ontvangst: Zodra we het defecte apparaat ontvangen, wordt het grondig geïnspecteerd om te bepalen of het binnen de garantievoorwaarden valt.

  • Geen Kosten Binnen Garantietermijn: Als het defect binnen de garantietermijn en de voorwaarden valt, brengen we je geen kosten in rekening.

  • Buiten Garantietermijn of Onjuist Gebruik: Valt het defect buiten de garantietermijn of is het het gevolg van onjuist gebruik of toedoen vanaf jou kant, dan sturen we je later een factuur voor de kosten voor reparatie.

  • Verzendkosten: Je dient de verzendkosten voor het defecte apparaat te dekken, maar we zorgen voor de kosten van het verzenden van het vervangende apparaat.

Hoe Werkt het?

  1. Vul het garantieformulier in en mail deze naar info@naerapro.com. De kun je downloaden via deze link.

  2. We sturen je direct een vervangend apparaat, zodat je zonder onderbreking kunt blijven werken.

  3. Verpak het defecte apparaat zorgvuldig en stuur het terug volgens de instructies die je van onze klantenservice hebt ontvangen. Vergeet niet om de verzendkosten voor het defecte apparaat te dekken.

  4. Zodra we het defecte apparaat ontvangen, wordt het geïnspecteerd. Als het defect binnen de garantie valt, ben je gedekt en worden er geen extra kosten in rekening gebracht.

Contact

We zijn er om je te helpen. Als je vragen hebt over ons garantie- en retourbeleid of als je een defect apparaat wilt melden, neem dan gerust contact met ons op via info@adverney.com

 

Feedback is Welkom

We streven ernaar om onze service voortdurend te verbeteren. Jouw feedback is van onschatbare waarde. Laat ons weten hoe we je nog beter van dienst kunnen zijn.

Bij Naera Pro staan we achter onze producten en doen we er alles aan om je te ondersteunen bij je nagelkunst. Bedankt dat je voor ons hebt gekozen.